maanantai 20. heinäkuuta 2015

Itsetehty tuparilahja

Kukapa ei arvostaisi lämmöllä tehtyä aidosti persoonallista lahjaa? Lahjaa joka kertoo antajan nähneen vaivaa. Minä ainakin rakastan sekä saada että antaa itsetehtyjä lahjoja! Ja hei, nehän on usein halpojakin, ellei jopa ilmaisia! ;)

Isoveljeni osti ensimmäisen oman asuntonsa ja tupaantulijaisia juhlittiin perheen kesken viime lauantaina. Vaikka yleensä juhlakaluille on tärkeintä se, että vieraat saapuvat paikalle, on mun mielestä kohteliasta aina moisiin juhliin viedä myös joku pieni lahja. Koska meillä on rahat olleet hyvin tiukalla koko kesän, itsetehty lahja oli loistava vaihtoehto!

Päädyttiin sitten nimilaseihin ja lasinaluseen. Tämä lahja on paitsi henkilökohtainen ja persoonallinen, tottakai myös käytännöllinen ja hemmetin kivan näköinen!


Kaikki lähti liikkeelle tietysti suunnittelusta. Hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty! ;) Löydettiin fontti, josta tykättiin tosi paljon. Tuo on kiva tuommoinen "noitamainen", löytyy Dafontista ja kantaa nimeä Onciale PhF. Alusen muotoa miettiessä päädyttiin aika simppeliin ratkasuun. Mutta toimii!


Laseista aloitettiin. Tarkotukseen varsin mainiot lasit löytyivät parilla eurolla tokmannilta. Lasien pintaan liimattiin kaiverrusmassa, jonka päälle lyötiin tarrapaperille tulostetut nimet. Sen jälkeen nimet kaiverrettiin pois pienellä puukolla ja loput lasista suojattiin maalarinteipillä. Tämän jälkeen nimet puhallettiin lasin pintaan hiekkapuhalluspistoolilla. Ei sen suurempi homma :) Laseja voi huoletta käyttää ja pestä ilman että nimet kuluvat pois.Alunen aloitettiin leikkaamalla pistosahalla laudasta suunnitelman muotoinen pala. Meiltä löytyi vain paksua lautaa, joten se piti ohentaa hiomalla. Tämän jälkeen se poltettiin ja sabluunan avulla hahmoteltiin pintaan nimikirjaimet lyijykynällä. Lopulliset kirjaimet poltettiin kolvilla.Sitten enää vaan lakka alusen pintaan ja tadaaa VALMIS!!


Vielä sokeriksi lahjapussin pohjalle haettiin Alkosta vähän laseihin täytettä. Ainolle sidukka ja Pekalle kalja. Mä valitsen lahjapullot aina ulkonäön perusteella, niin tein myös tälläkertaa. Onhan nää aika hienot, toivottavasti ei maistu ihan kakkalta :--D


Että sellainen tuli lahjasta, ite oon tosi tyytyväinen, mutta mitäs te muut tykkäsitte? Tykkäättekö tehdä lahjat itse vai ennemmin ostaa jotain? Mikä on paras itsetekemä lahja, jonka olette saanut tai antanut? :) Linkatkaa ihmeessä jos teillä löytyy niistä postauksia!3 kommenttia:

 1. Nuo on tosi hienot! Itse olisin tosi iloinen tuollaisesta ^^)
  Koitan itsekin tehdä aina kaikki lahjat itse. Yhdistelen niihin sitten yleensä jotain syötävää tai juotavaa, kuten tässäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :) Itse teen lahjoja omin pikku kätösin harmillisen harvoin, mutta ehkä nää muutamat tosi onnistuneet kerrat innostaa jatkossakin kokeilemaan ^^

   Poista
 2. Aivan mahtava idea! :) Osaatko sanoa mistä voisi löytyä tuota kaiverrusmassaa?

  VastaaPoista