lauantai 16. toukokuuta 2015

Hanami @Roihuvuori Helsinki

Terppa!

Mulla on ollut tosi tapahtumarikas viikko... Tai ainakin normaalia tapahtumarikkaampi. Vaikka Ropecon jäikin tänäkin vuonna välistä ja hitusen harmittaa, tuli kuitenkin touhuttua muuta varsin mukavaa. Tänään vietin päiväni Nokian Edenissä lillutellen ja torstaina oli Roihuvuoden jokavuotinen kirsikankukkajuhla, Hanami. Tämä oli mun ensimmäinen vierailuni kyseisessä tapahtumassa.

Reissuun valmistautuminen alkoi edellisenä iltana picnic-eväitä valmistellen ja asua suunnitellen. Olin jo pari päivää aikaisemmin valinnut asukseni mustan Hell Bunnyn zombiponi-mekon, joka on jostain syystä jäänyt aika vähälle käytölle, mutta tapani mukaan aloin siinä sitten viimeisenä iltana pohtia, olisiko joku vaaleampi asukokonaisuus kuitenkin sopivampi kirsikkapuiden keskellä kuvattavaksi. Lopullisen päätöksen tein vasta tuntia ennen lähtöä, zombiponi-mekko vaihtuikin Hell Bunnyn vaaleampaan mekkoon, jonka kuosissa seikkailee pääkalloja, sulkia ja flamingoja. (asukuvat varastettu instagrammistani, siksi huono laatu)




Kymmenen jälkeen aamusta starttasimme auton ja lähdimme huristelemaan kohti Helsinkiä. Matka täältä Porista kesti hieman yli kolme tuntia ja pitihän siinä matkalla vähän pissilläkin pysähtyä. (Oon ylpeä itsestäni, selvittiin vain yhdellä pysähdyksellä. Normaalistihan mun kanssa saa pysätä joka toisella huoltsikalla kun ryystän koko matkan vettä/jotain muuta matkajuomista :D) Tapahtuma paikalle vievällä tienpätkällä oli aivan järkyttävä liikenne, meillä kävi super hyvä tuuri, kun saimme kaaramme ihan puiston viereen.

Tapahtuma oli houkutellut paikalle tuhansia, ehkä jopa kymmeniä tuhansia ihmisiä! Puikkelehdimme väkijoukon seassa lähemmäs esiintymislavaa ja istahdimme maahan syömään eväitämme. Lavalla oli menossa Buto-tanssiesitys. En ole aikaisemmin Buto-tanssista kuullut, joten oli hyvin mielenkiintoista nähdä millaista moinen on. Ja kyllä. Hyvin mielenkiintoista heilumista se olikin :D Tämän jälkeen ryhmä nuoria esitteli Japanilaisia taistelulajeja. Tätäkin seurasimme hetken ja jatkoimme sitten matkaa.




Kiertelimme alueen läpi ja tutkiskelimme myynti- ja esittelyteltat. Olin hieman pettynyt, ei juuri mitään kiinnostavaa. Lisäksi jos jotain olisi tahtonut ostaa, olisi saanut jonottaa pienen ikuisuuden. Niitä ihmisiä, niitä oli oikeasti jumalattoman paljon. Ruoka-annokset olivat hintoihinsa nähden aivan hirveän kalliita, mutta ilmeisesti ihmisille kelpasi, sillä ruoka loppui paljon ennen tapahtuman loppua. 

Mitä pidemmälle päivä eteni, sitä turhempi oli yrittää tunkeutua esiintymislavan lähelle, joten esityksiäkään emme päässeet sen enempään seuraamaan. Asukilpailu olisi ollut hauska nähdä, sillä bongasin väkijoukosta paljon tuttuja hahmoja, esimerkiksi Shingeki no kyojinista ja Okamista.

Kävimme katsastamassa Japanilaistyylisen puutarhan, joka oli toisella puolella puistoa. Pettymys sekin. Ehkä odotan aina liikoja, nostan odotuksen kattoon.

Mutta kirsikkapuut. Ne oli kauniita! Rakastin niitä ja niitä oli paljon!



ASU:
Mekko: Cybershop
Hattu: Varastettu poikaystävältä
Peruukki: Ebay
Sukkahousut: Ebay

Kengät: Kirpputori
Piilolinssit: Geo coloured lenses


Kello lähenteli jo ilta kymmentä kun vihdoin kotiuduimme. Vaikka tapahtuma ei ollut ihan sitä mitä odotin, päivästä jäi kuitenkin tosi kiva fiilis! Jos asutte pääkaupunkiseudun lähettyvillä tai olette muuten siellä päin käymässä tapahtuman aikoihin, suosittelen kyllä käväsemään. Itse en kolmen tunnin ajomatkan päästä aijo enää ihan vartavasten tämän takia lähteä ajelemaan. Mutta pitihän se nyt Japanifanin kerran kokea!

Oliko joku muu tuolla käymässä ja millainen maku teille jäi tapahtumasta suuhun? :)



4 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Vähempikin olis tosin riittänyt, mun kone nimittäin meinas kuolla kuvamäärään (tää on vähän vanha ja raihnainen). :D Mä olisin halunnut tonne niiiin paljon, mut olin jo onnistunut tukkimaan kalenterin ihan täyteen. Ton tyyliset tapahtumat on kivoja niille, jotka asuu lähellä, mut jos kovin kaukaa joutuu tulee ni odotukset ei välttämättä täyty. Kuten ilmeisesti huomasitkin. Mutta kokemus toi kuitenkin on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha hyvä kuulla, ehkä mä koitan tästälähin karsia kuvamäärää vähän pienemmäksi jotta te konevanhusten käyttäjätkin pääsette niitä katselemaan :D

      Mutta ensivuonna sitten uusi yritys, josko sillon sitten ehtisit ^^

      Poista
  2. Oho, onpas hassua. Löysin sinut pari päivää sitten instasta ja aloin seuraamaan. Mietiskelin harmissani, että sinulla ei varmaan ole blogia. Ja nyt pari päivää sen jälkeen löydän tän, jee! :D Elikkäs siis ensimmäinen lukijasi täällä, päivää.

    Mie oisin hirveesti halunnut kanssa hanamiin, mutta etäisyys on aina ongelma :/ Kiva kuitenkin, että pääsee edes toisten blogien kautta katselemaan kuvia. Sinulla oli muuten kiva asu, ja voisin kuolla tuon peruukin vuoksi! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ompas hauska sattuma, päivää päivää! :3

      Mä oon kans joka vuosi katsellut Hanami-kuvia ihmisten blogeista ja harmitellut että asun niin kaukana. Tänävuonna sitten aattelin vihdoin repästä ja lähtee! Ensivuonna jään todennäköisesti kotiin :D Ja kiitos paljon, tuo on tosiaan yks munkin lempi peruukeista ^^

      Poista