keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Vastavirtarock ja Tulkkilan yö!

Moiksu!

Mä olen asunut muutamaa viimeistä kuukautta lukuunottamatta koko elämäni Kokemäellä ja huolimatta siitä, että postiosoitteeni on nykyään Pori, tunnen itseni edelleen 100% kokemäkeläiseksi. Nuoruuteeni on siis kuulunut erittäin vahvasti erilaiset pikkuruiset Kokemäen kyläjuhlat, kuten cruisingit, venetsialaiset, vappuranta.... Yksi juhlapäivä on kuitenkin ollut aina ylitse muiden!

Tulkkilan yö -tapahtuma on vain vuoden minua nuorempi, joten se on ollut osa elämääni lähestulkoon alusta asti. Se sijoittuu joka kesä kesäkuun alkuun ja on ennen pitänyt sisällään markkinakojujen lisäksi myös hirveästi esityksiä ja ohjelmaa, sekä lapsille tivolilaitteita. Tämä vuosi oli kuitenkin poikkeus. Tapahtuma-alue oli pienennetty lähes olemattomiin, esityksiä ei ilmeisesti liiemmin ollut, tivoli puuttui kokonaan ja kaljatelttojakin löytyi vain yksi. Olin hirvittävän pettynyt, sillä Arto osallistui tapahtumaan ensimmäistä kertaa, ja olisin toivonut sen olevan entisessä loistossaan.


Kävelimme alueen vain nopeasti läpi metsästellessämme Artolle ruokaa. Kojuja oli vähän ja puolet niistä tuntui olevan hattu- ja aurinkolasikojuja, joissa kaikissa samat tuotteet. Perinteenäni on ollut ostaa joka vuosi illaksi hauska hattu tai hauskat lasit, mutta tänävuonna lasit oli tylsiä ja kaikki hatut oli lippiksiä. Ostin violetin stetsonin, joka sekin oli kaverini päässä koko illan.Vaikka Tulkkilan yössä ei juuri kehuttavaa ollutkaan, tunnelma ei latistunut, sillä tapahtuman yhteydessä jokirannassa on myös Vastavirtarock, ilmainen rockfestivaali, jossa esiintyy pääasiassa paikallisia bändejä. Vvr on nimenomaan se puoli, jolla olen tottunut joka kesä aikani viettämään silloin tällöin Tulkkilan yön puolelta pehmistä tai ruokaa hakien. Tänä vuonna yksikään esiintyjistä ei ollut minulle entuudestaan tuttu, mutta koskaan en ole paikalle raahautunut tuttujen esiintyjien, vaan tunnelman ja ihmisten vuoksi! Tämä on aina tuntunut olevan ainoa päivä kun Kokemäkeläiset poistuu sisätiloista ja kokoontuu sankoin joukoin samalle alueelle.


Tänävuonna huolenaiheenamme oli sää. Kuten kaikki varmasti ovat huomanneet, kelit ei ole kovin kesäiseksi vielä ehtineet lämmetä. Koko edeltävä viikko kului fmi:n sääennusteita tiiraillen. Alkuviikosta tapahtumapäivälle luvattiin vielä pirun nättiä keliä, 19 astetta ja puolipilvistä, mutta mitä pidemmälle viikko ehti edetä, sitä kurjemmaksi ennuste muuttui. Loppujen lopuksi autoon pakattiinkin sateenvarjot, vaatetta laitettiin päälle reippaasti ja kaverille askartelin jätesäkistä sademekon.
ASUNI:
Paita: VVR:n virallinen tapahtumapaita
Takki: Kirppis
Legginssit: Ebay
Kuvassa kaverin päässä näkyvä violetti stetsoni: Tulkkilan yöstä

Ilta sujui leppoisasti, kuuntelin hyvää musiikkia ja tapasin kavereita, joista osan kanssa ei ehditä enää näkemään yhtä usein kuin ennen. Vaatetusta oli riittävästi, joten kylmäkään ei tullut ja pienet satunnaiset sadepisaratkaan eivät haitanneet.

Huono-olo kuitenkin yllätti kesken illan ja jouduimme suuntaamaan Arton kanssa kotiinpäin jo kovin aikaisin. Vähän se jonkin aikaa harmitti, mutta ei se hauskuus tähän lopu! Ensiviikonloppuna juhlitaan hyvän ystäväni valmistujaisia, ja seuraavana koittaakin jo kauan odotettu juhannus, jota varten meille on palju varattuna.

Onko teillä jotain tapahtumaa johon eksytte joka ainoa kesä? Entä mitä te tällähetkellä odotatte kesältä eniten? :)
2 kommenttia:

  1. Kai te meette sitten perjantaina Säkylän kuhinoihin :;D siel esiintyy vissiin jonne aaroniki...(ilmanen) ja mainosten mukaaan pitäis olla viel isompi tapahtuma kun aikasempina vuosina :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei oo ollu suunnitelmana kyllä tuo, enkä oo ikinä ollukkaan :D Mut katsotaan katsotaan

      Poista